Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut behandelt en begeleidt en adviseert bij stoornissen in houding en beweging. De behandeling is gericht op het bevorderen van herstel en zo snel mogelijk terugkeer naar normale activiteiten. 

Ik werk vanuit holistisch perspectief middels het bio-psycho-sociale model en het meerdimensionale belasting-belastbaarheidsmodel. Ik ben gespecialiseerd in spierspanningsklachten, stressklachten, hyperventilatie, chronische klachten, zowel binnen thuissituatie, gezin, werk en sport.

Manuele therapie

Manueel therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Manueel therapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van cliënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten. Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. Door middel van specifieke training en oefeningen kan je gewrichten middels je spieren stabieler maken.

Veel voorkomende klachten die met manuele therapie behandeld kunnen worden:

  • Hoofd-, nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, mogelijk met uitstraling naar de benen
  • Klachten aan armen (schouders, ellebogen, handen) of benen (heupen, knieën of enkels). 

Ik ben ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF.