Haptotherapie en sport

Bij het sporten is het belangrijk dat je goed in je vel zit om optimaal te kunnen bewegen en presteren. Bij sport luistert het heel nauw: de afstemming tussen het hoofd, het lichaam en het gevoel (denken – voelen en doen).

Sport en bewegen gaat over lichaamsbewustzijn, over lichaamsgevoel, kracht, coördinatie, snelheid en over houdings- en bewegingsgevoel. 

Het gaat ook over emoties, over samenwerking binnen een team, over plezier in bewegen, over angst voor bewegen, maar ook over spanning en stress en de druk om te moeten presteren. Het in balans zijn van je gevoel, de kracht, snelheid en coördinatie tijdens de beweging zijn van wezenlijk belang om goed te kunnen presteren. Je lichaam reageert altijd op deze verschillende situaties. Haptotherapie helpt om daarmee om te leren gaan.

Het kan o.a. helpen om het plezier in bewegen weer terug te krijgen, om te leren omgaan met angst, stress en prestatiedruk, maar ook om zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen en om je talent zo goed mogelijk te kunnen benutten. 

Ik heb zelf ruime ervaring in de sport als actief sportbeoefenaar maar ook als trainer en coach. Ik ben iemand die heel erg van bewegen houd en daar veel plezier aan beleeft.

Contact opnemen
Wil je meer informatie over haptotherapie en de behandeling of een afspraak maken, dan kan je telefonisch of via de mail contact met mij opnemen.