Spanningsklachten kunnen een signaal zijn dat je moeite hebt jezelf te handhaven in een situatie en aan het “overleven” bent.  De oorzaken van stress kunnen heel verschillend zijn, de uitwerking is hetzelfde: moeilijk afstand kunnen nemen, slecht ontspannen, piekeren, de slaap niet kunnen vatten. Extreme vermoeidheid, een laag gevoel van eigenwaarde en je terugtrekken uit sociale contacten zijn enkele symptomen van burn-out.

Vitaliteit – gezonde levenslust – is verbonden met gezonde agressie: ergens op af gaan om het goede te bereiken, je afwenden en grenzen stellen aan wat je als slecht ervaart. Haptotherapie kan helpen een gevoelskompas te ontwikkelen voor wat je goed doet en wat niet.

Wanneer je daar de verantwoordelijkheid voor neemt en luistert naar de richting die je gevoelens aangeven, ontstaat er meer tevredenheid en kleur in het leven.

Haptotherapie helpt ook bij het (leren) resetten van het stresssysteem. Het maakt je bewust van de patronen die hebben bijgedragen aan de burn-out en leert je beter om te gaan met de lasten en druk die bij het leven horen.

Contact opnemen
Wil je meer informatie over haptotherapie en de behandeling of een afspraak maken, dan kan je telefonisch of via de mail contact met mij opnemen.