Verstand krijgen van voelen

Haptotherapie biedt de mogelijkheid om meer zicht te krijgen op jezelf, over hoe je de dingen doet zoals je ze doet en waarom je zo doet.
Met haptotherapie leer je de signalen van je lichaam herkennen. Je leert woorden te geven aan je gevoel. Niet alleen om jezelf beter te leren kennen, maar ook om woorden en gevoelens te communiceren in je relaties met anderen.

Het lichaam liegt nooit. Je lichaam (je houding, je manier van bewegen, je stem) kan je veel “vertellen” over jezelf, over je relaties met anderen en over je omgeving. Datgene wat je lichaam te vertellen heeft of laat voelen, wordt gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden, maar is van onschatbare waarde. Je lichaamssignalen, je gevoel, gevoelens en je intuïtie kunnen je helpen om richting te geven in je leven.

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie.

Betekenis van haptonomie:
Het woord ‘haptonomie’ bestaat uit twee delen. Daarin is ‘hapto’ afgeleid van twee Oudgriekse woorden die onder andere ‘aanraken’, ‘verenigen’ en ‘gevoelsbeleving’ betekenen. ‘Nomie’ slaat op het Oudgriekse woord ‘nomos’: regel of norm. Haptonomie staat dus voor het geheel aan wetmatigheden ten aanzien van het gevoel en het gevoelsleven van ieder menselijk individu apart en de relaties tussen mensen. De haptonomische benadering richt zich op de gehele mens, de wijze waarop je in het leven staat.

Contact opnemen
Wil je meer informatie over haptotherapie en de behandeling of een afspraak maken, dan kan je telefonisch of via de mail contact met mij opnemen.